Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Aseettomat kädet – Koiton Laulun konsertti

kesäkuu 10 16:00 - 18:00

Koiton Laulu katsoo sisällissotaan – muistovuoden konsertin teemana toipuminen

Sisällissodan muistovuosi näkyy Koiton Laulun kevätohjelmistossa. Kuoron Aseettomat kädet -konsertti pohtii sisällissodasta toipumista. Konsertti järjestetään Balderin salissa sunnuntaina 10.6. klo 17.

Kuoron taiteellisen johtajan Tomas Takolanderin uusi, Tammisaaren punavankileiristä teemansa saanut sävellys Tie kantaesitetään Tammisaaren vankileirin muistojuhlassa konserttia edeltävänä päivänä lauantaina 9.6. Sävellys kuullaan myös osana Aseettomat kädet -konserttia.

Tie on Tammisaaren punavankileirin muistomerkin hoitoyhdistyksen muistojuhlaan tilaama sävellys. Kuorolle ja puhallinyhtyeelle kirjoitettu teos yhdistää temaattisia aiheita eri lähteistä: aikakauden suositut marssilaulut kohtaavat Tammisaaren leirillä kirjoitetun punavankilaulun ja kansanlaulun. Sävellys päättyy Kantelettaren teksteihin, joissa kärsimyksen ja murheen resignaation kautta pyritään saavuttamaan puhdistava katharsis. Teoksessa on mukana huippumuusikoista koottu puhallinyhtye.

Aseettomat kädet -konsertissa sisällissodan ja vankileirien muistamisen lisäksi kuoro kysyy, mikä edisti sodanjälkeistä toipumista ja mikä sitä nykypäivänä taas uhkaa.

Suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvo- ja demokratiakehitys on ollut viimeisen sadan vuoden aikana huikean nousujohteista. Tie ei ole ollut mutkaton, mistä huolimatta edistysaskeleet, kuten peruskoulu ja sosiaaliturva, ovat joskus olleet jopa harppauksia.

Viime aikoina demokratia ja tasa-arvo tuntuvat ottaneen takapakkia. Konsertin ohjelmassa kiinnitetään huomiota esimerkiksi turvapaikanhakijoiden asemaan, äärioikeistolaiseen liikehdintään ja seksuaaliseen tasa-arvoon.

– Uuden musiikin luominen ja esittäminen on minulle ylpeyden aihe ja kuorolle kunnia-asia. Lähes joka konsertissa kantaesitämme uutta musiikkia ja suurin osa tämänkin konsertin ohjelmistosta on 2000-luvulla sävellettyä, Koiton Laulun taiteellinen johtaja Tomas Takolander sanoo.

Konsertin järjestämistä tukee Kansan Sivistysrahasto.

ASEETTOMAT KÄDET
Johtaa Tomas Takolander
Äänisuunnittelu Joonas Outakoski
Puhallinyhtye

Liput
Kuorolaisilta ja ovelta 25 € / 20 €
Tiketistä alk. 27,50 € / 21,50 € (sis. palvelumaksun) www.tiketti.fi

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
kesäkuu 10
Aika:
16:00 - 18:00
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Balderin sali
Aleksanterinkatu 12
Helsinki, Suomi
+ Google Map