Lähteitä

Arjen historia
Arjenhistoria.fi on Työväenmuseo Werstaan, Työväen Arkiston, Kansan Arkiston, Tekniikan museon, Sähkömuseo Elektran, Helsingin yliopistomuseon, Päivälehden museon, Suomen siirtolaisuusmuseon ja Kultamuseon yhteinen verkkoportaali. Se sisältää laajat esine- ja valokuvakokoelmat liittyen työelämän, teollisuuden, tekniikan, tieteen, korkeakouluopetuksen historian, työväenliikkeen ja sosiaalihistorian aihepiireihin.

Työväenmuseo Werstas
Työväenmuseo Werstas on valtakunnallinen sosiaalihistorian ja työelämän erikoismuseo, joka sijaitsee Finlaysonin historiallisella tehdasalueella.

Kansan Arkisto
Kansan Arkisto on Yhteiskunnallisen Arkistosäätiön ylläpitämä kansalaisjärjestöjen ja vasemmistolaisen työväenliikkeen keskusarkisto.

Työväen Arkisto
Työväen Arkisto on Suomen vanhin kansanliikearkisto, joka kerää ja tallentaa työväen toiminnasta kertovaa aineistoa.

Finna
Finna.fi on portaali, joka tuo Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot kaikkien saataville.

Työväenliikkeen kirjasto
Työväenliikkeen historian ja työväen perinteen tieteellinen erikoiskirjasto.

Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura
Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura on tieteellinen seura, joka järjestää alaansa liittyviä seminaareja ja muita tapahtumia sekä julkaisee esimerkiksi työhön, työväkeen, työmarkkinoihin, työväenliikkeeseen ja työväenkulttuuriin liittyviä tieteellisiä julkaisuja.

Arkistolaitos
Arkistolaitos on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion viranomainen. Sen tehtävänä on varmistaa kansalliseen kulttuuriperintöön kuuluvien asiakirjojen säilyminen ja edistää niiden tutkimuskäyttöä.

Yksityiset keskusarkistot
Suomessa toimii useita yksityisiä keskusarkistoja, joista jokaisella on oma erikoisalansa. Tältä sivulta löydät linkit Yksityiset keskusarkistot ry:n jäsenarkistoihin.

Punaisten muistomerkit
Työväenmuseo Werstaan projekti, jossa on kartoitettu vuoden 1918 punaisten muistomerkkejä sekä hauta- ja teloituspaikkoja.

Sotasurmaprojekti
Suomen sotasurmat 1914-22 -projektin tiedosto sotaoloissa surmansa saaneista.

Minä olin siellä – Jag var där
Kaksikielinen oppimisaineisto sisällissodasta.

Keittoja, vellejä, muhennoksia
Hotelli- ja ravintolamuseon verkkonäyttely kertoo ruokaloista sekä muista erilaisista tavoista järjestää työväestön ruokailu teollistuvassa Suomessa 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa.