Punaisten muistomerkki

 
Sijainti Hautausmaa
Huittinen
Suunnittelija Lauri Leppänen
Pystytysvuosi 1940; 1950
Pystyttänyt yhteisö
Muistomerkin kuvaus Punagraniittiseen muistomerkkiin on korkokuvattuna äiti ja lapsi. Teksti: "1918 AATTEENSA PUOLESTA SURMANSA SAANEITA TAISTELE KÄRSI USKOEN KESTÄT NIIN VOITAT".
Muita tietoja Huittisissa kirjoilla olevia menehtyi kansalaissodassa ja sen jälkiselvittelyissä Sotasurma-projektin mukaan 200 henkilöä, suuri osa heistä oli punaisia.

--------------------

Huittisten muistomerkki on tehty ja pystytetty kahdessa osassa.

15.8.1940 on paljastettu muistokivi, johon on kaiverrettu ko. teksti. Kivi on tilattu Packalenin kiviveistämöltä Lauttakylästä. Sen kustansivat 130 Länsi-Suomen kansanopistolla majaillutta nostomiestä ja TUL:n alainen urheiluseura LAUTTAKYLÄN PYRY ry.

Muistopatsaan, jossa kuvattuna äiti ja lapsi ja joka on tehty punaisesta graniitista, ovat kustantaneet Huittisten seurakunta ja Huittisten kunta. Se on tilattu Huittislaissyntyiselta taiteilijalta, Lauri Leppäseltä. Patsas on paljastettu samassa tilaisuudessa sankarivainajien patsaan kanssa 2.7.1950

Aikaisemmin v. 1940 pystytetty muistokivi (jossa teksti) on siirretty samassa yhteydessä patsaan eteen. (muistokivi on siirretty n. 1,5 metriä)

Lähdetiedot Sotasurma-projekti, yksityinen tiedonanto Huittisten muistomerkki on tehty ja pystytetty kahdessa osassa. 15.8.1940 on paljastettu muistokivi, johon on kaiverrettu ko. teksti. Kivi oon tilattu Packalenin kiviveistämöltä Lauttakylästä. Sen kustansivat 130 Länsi-Suomen kansanopistolla majaillutta nostomiestä ja TUL:n alainen urheiluseura LAUTTAKYLÄN PYRY ry. (tiedot Raimo Viikin Suur-Huittisten historia V siv. 74 ja muistitiedot)Muistopatsaan, jossa kuvattu äiti ja lapsi ja joka on tehty punaisesta graniitista, ovat kustantaneet Huittisten seurakunta ja Huittisten kunta. Se on tilattu Huittislaissyntyiselta taiteilijalta, Lauri Leppäseltä. Patsas on paljastettu samassa tilaisuudessa sankarivainajien patsaan kanssa 2.7.1950. Aikaisemmin v. 1940 pystytetty muistokivi (jossa teksti) on siirretty samassa yhteydessä patsaan eteen. (muistokivi on siirretty n. 1,5 metriä) Lauttakylä-lehden uutiset 7.7.1950 ja Huittisten kaupunginarkistosta, Huittisten patsastoimikunnan pöytäkirjat v. 1949-1950.
Sijainti kartalla (Maanmittauslaitos)

Klikkaa kuvaa katsoaksesi sitä suurempana. Kuvien käyttö tai kopiointi muuhun tarkoitukseen kielletty.

Takaisin